Përpjekja Shqiptare
Kujtesë Meçan Hoxha

Shtat vjet pa tim bir, Arbërin

Nga Meçaj HOXHA

◾◾◾

Sot u zgjova heret.
Më zgjoi shikimi i djalit,
Që shtat vjet s’më është ndarë,
Ani, se rroj me shpirt të vrarë.

Dy data i kam të shenjta:
Pesë dhe tetmbëdhjet në çdo muaj.
Më pesë zbrite nga qielli për te ne,
Më tetmbëdhjet ike, përjetësisht na le.

Ndaj në këto data çdo muaj e çdo vit,
Bashkë me Resmien me ty jetojmë dhe ne.
Kalojmë ca çaste në shtëpinë e dhimbjes,
Ku lotët na bien lumë e rrëke.

Edhe sot erdhëm.
U përqafuam, folëm e biseduam,
Pastaj, si gjithnjë, vetëm të lam,
Për të patur edhe më pranë.

Shënim▪️Vazhdimisht ndalojmë para Epitafit:”Erdha si dashuri e madhe, ashtu më kujtoni” dhe betohemi, se ashtu do ta kujtojmë.

Facebook Comments

Related posts

E premtja e fundit e Adem Demaçit

Eagle

Se zotni lind, nuk bahesh…

Eagle

Edit Durham: Burrat e Kosovës dhe ata të Korçës janë kulmi i racës shqiptare

Eagle

Leave a Comment

16 − 9 =

Ballina
Lajme
Letërsi
Politikë