Përpjekja Shqiptare
Sociale

Këta baballarë nuk mund të marrin leje në Zvicër

◾◾◾

Ndërsa baballarët e rinj në të gjithë Zvicrën mund të presin që të përfitojnë nga shtesat e reja të lejes së babait, që qeveria zvicerane është vendosur të prezantojë, burrat që kryejnë shërbimin e tyre të detyrueshëm ushtarak nuk do të kenë fat të tillë

Ushtria Zvicerane ka treguar se nuk do të miratojë politikën, do të thotë që ata që kryejnë shërbimin e tyre të detyrueshëm nuk do të lejohen të pushojnë nëse partneret e tyre lindin. Përjashtimi i vetëm është kur shtatzënia mund të përshkruhet si “rrezik i lartë”.

Shërbimi ushtarak përshkruhet nën Kushtetutën zvicerane vetëm për burra. Urdhri i propozuar zviceran do të zbatohej vetëm për punësimin e rregullt, jo shërbimin ushtarak të rregulluar nga Kushtetuta.

Rekrutëve u kërkohet të kryejnë 18 javë kamp ushtarak, pasi të mbushin moshën 18 vjeç. Ata pastaj duhet të kryejnë disa javë në ushtri në vit derisa të kenë kryer një minimum prej 245 ditësh të shërbimit ushtarak.

Një zëdhënës i ushtrisë, Daniel Reist, i tha gazetës zvicerane Watson se ndërsa ushtria ishte në dijeni se shërbimi i detyrueshëm “mund të shkaktojë bezdi”, ushtria ishte e ndjeshme ndaj nevojave të familjeve.

Reist tha që baballarët mund të aplikonin për leje përpara kohe, megjithëse kjo do të duhej të aprovohej nga zyrtari i tyre përgjegjës.”Një prind mund të aplikojë për leje personale për datën e lindjes, të cilën pak komandantë do ta mohonin, me kusht që arritjet ushtarake të personit që aplikon për shërbimin ushtarak dhe kompanisë së shërbimit ta lejojnë këtë”, tha ai. “Ushtria nuk ka mbyllur sytë nga ndarja moderne e roleve brenda familjes”.

Facebook Comments

Related posts

Babai i munguar

Eagle

Pafytyrësia e Ramës, ortakëria e tij me rektorë e dekanë të korruptuar!!

Eagle

Fëmijët, këta mësues të mirë …

Eagle

Leave a Comment

ten − three =