Përpjekja Shqiptare
Kujtesë

Gëzuar ditëlindjen në Parajsë

◾◾◾

Më 29 qershor 1950 në Vankuver të Kanadasë, lindi studiuesi i madh Robert Elsie, i cili u specializua në letërsinë dhe folklorin shqiptar. Elsie ishte një shkrimtar, përkthyes dhe specialist i studimeve shqiptare, duke qenë autor i librave dhe artikujve të shumtë që fokusoheshin në aspekte të ndryshme të kulturës dhe çështjeve shqiptare. Robert Elsie ndërroi jetë në Berlin më 2 tetor 2017. Trupi i tij prehet në Theth të Shqipërisë.

Robert Elsie
Robert Elsie

Facebook Comments

Related posts

Më 5 janar 1555, prifti katolik shqiptar Dom Gjon Buzuku përfundoi së shkruari Mesharin e tij

Eagle

Shqipëria më ngjan shpesh me një femër që e kanë nxjerrë ta shesin

Eagle

“Mafia në familjen time”

Eagle

Leave a Comment

19 − eight =

Ballina
Lajme
Letërsi
Politikë