Përpjekja Shqiptare
Humor Kuq e Zi

Ajnshtajn: Si të martohesh me një serbe

◾◾◾

Ajnshtajn u takua me serben Mileva Maric në Politeknikumin e Zyrihut në vitin 1896.
Ai u martua në vitin 1903 dhe pati me të dy djem.
Më poshtë është kontrata apo prenup e cila u pranua dhe nënshkrua nga të dy bashkëshortët.

Albert Ajnshtajn

Mileva Maric

Kontrata e marteses se Ajnshtajnit

1▪️Rrobat e mia të mbahen në rregull.
Unë do të servirem me tre vaktet rregullisht në dhomën time
Dhoma e gjumit dhe e studimit të mbahen të pastra dhe veçanërisht tryeza ime të mbetet vetëm në përdorimin tim.

2▪️Ju do të hiqni dorë nga të gjitha marrëdhëniet personale me mua, për aq sa nuk janë plotësisht të nevojshme për arsye shoqërore. Konkretisht, ju do të hiqni dorë nga: Ulja pranë meje në shtëpi, shëtitjet dhe udhëtimi me mua.

3▪️Ju do t’i bindeni pikave të mëposhtme në marrëdhëniet tuaja me mua:
Nuk do të presësh ndonjë intimitet nga unë dhe as nuk do të më ankohesh. Do të ndaloni të flisni me mua nëse e kërkoj. Do të largoheni nga dhoma ime e gjumit ose e studimit menjëherë pa protestë nëse e kërkoj.

4▪️Ju do të merrni përsipër të mos më nënçmoni para fëmijëve tanë, qoftë me fjalë apo me sjellje.

Facebook Comments

Related posts

Ju rrëfej si e ngrita flamurin në Krujë

Eagle

Monika Kryemadhi: Ky edhe kopjacin s’e bën mirë…

Eagle

Gratë “VIP” janë të gjitha Narde, nga e para te e fundit

Eagle

Leave a Comment

3 + 18 =